Prajitura Kinder Felie de Lapte

Ingrediente:

Blat - 6 oua, 150 gr faina, 30 gr cacao, 120 gr zahar, 30 ml apa, 10 gr zahar vanilat, 1 praf de sare.

Crema - 400 ml smantana pentru frisca, 100 ml lapte, 120 gr ciocolata alba, 10 gr gelatina + 50 ml apa rece, 50 gr miere, 1 lingutita extract de vanilie.

Timp preparare:

1 ora

Preparare blat Prajitura Kinder Felie de Lapte

Intr-un vas spargem ouale, adaugam zaharul , zaharul vanilat, praful de sare si mixam 6 minute. Prin mixare compozitia va creste in volum si va avea consistenta pufoasa. Adaugam apa si mai mixam compozitia 1 minut. Faina se amesteca cu cacaua, compozitia formata se trece prin sita apoi se adauga peste compozitia de oua. Amestecam usor , de jos in sus, pana vom incorpora toata cantitatea de faina cu cacao. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiune 35x38 cm). Blatul se coace la 180 C pentru 12 minute. Dupa coacere se desprinde imediat blatul de hartie si se lasa la racit. Dupa racire blatul se imparte in doua , obtinand doua foi cu dimensiune egala

Preparare Crema Prajitura Kinder Felie de Lapte

Gelatina se amesteca cu apa rece ( 50 ml ) si se lasa la hidratat 10 minute. Smantana pentru frisca se mixeaza pana obtinem o spuma densa si se pastreaza la rece. Aveti grija sa nu se taie ! Intr-o cartita se pune laptele si se aduce la punctul de fierbere. Se ia de pe foc , se adauga ciocolata maruntita , gelatina hidratata si amestecam pana obtinem o compozitie omogena ( ciocolata s-a topit complet ). Se adauga mierea , extractul de vanilie si amestecam. In compozitia calduta ( nu fierbinte) adaugam treptat frisca si amestecam usor pana la incorporare.

Asamblare Prajitura Kinder Felie de Lapte

Tava in care s-a copt blatul o tapetam cu folie alimentara si asezam foaia de blat ( se asaza la margine). Langa foaia de blat am asezat ca o margine detasabila hartia pe care s-a copt blatul. Adaugam crema obtinuta si uniformizam. Adaugam a doua foaie de blat care se aseaza cu josul in sus ( cu partea poroasa in sus - vezi foto) si se preseaza usor. Se pune la rece pentru minim 5 ore, de preferat peste noapte . Se portioneaza cu un cutit cu lama lunga , trecut prin apa fierbinte si sters cu servetel . Lama se sterge dupa fiecare taietura pentru a nu murdari crema cu firimituri de blat.