Prajitura cu ciocolata si capsuni

Ingrediente:

Pandispan - 4 oua, 5 linguri pline cu zahar, 6 linguri pline cu faina, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare

Umplutura - 800 gr capsuni proaspete, 50 gr crema ganache, 1 lingurita zeama de lamaie.

Crema diplomat - 75 gr zahar, 2 oua , 175 ml lapte, 10 gr gelatina, 1 lingurita extract de vanilie, 1 praf sare, 400 gr frisca batuta indulcita.

Decor - 100 gr crema ganache.

Timp preparare:

2 ora

Compozitia pentru pandispan

Albusurile se bat spuma cu sare. Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet. Galbenusurile le mixam 1 minut cu zaharul vanilat. Peste galbenusuri adaugam albusurile batute spuma , amestecam usor . Adaugam treptat faina si amestecam usor , de jos in sus, pana se incorporeaza complet. Adaugam compozitia formata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se intinde intr-un strat uniform. Lovim tava de masa , de 3-4 ori , pentru a elimina aerul din compozitie. Se coace in cuptorul preincazit la 180C pentru 15 minute pana devine auriu. Se lasa sa se racesca complet apoi se foloseste la obtinerea celor mai bune prajituri de casa

Crema diplomat

Gelatina se pune in jumatate din cantitatea de lapte ( sa fie rece ) , se amesteca si se lasa la temperatura camerei cca 15 min. Ouale se mixeaza cu zaharul si praful de sare , se amesteca cu gelatina hidratata si restul de lapte. Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana se ingroasa. Crema este gata, se lasa sa se racesca cateva momente si adaugam zaharul vanilat. Amestecam periodic pana se raceste. Daca nu amestecam , crema se transforma intr-o piftie :) Se amesteca cu frisca batuta , esenta de rom pana obtinem o crema omogena.

Crema Ganache

Punem smantana pentru frisca la incalzit, pana ajunge la punctul de fierbere. Inchidem focul, adaugam ciocolata si amestecam pana se dizolva. Lasam compozitia sa se raceasca complet si o transferam la rece , pentru 3 ore. Adaugam rom si mixam pana obtinem o crema omogena. In cazul in care crema vi s-a taiat, acesta se remediaza prin incalzirea pe baie de abur. O lasam pana devine lichida, se pune la rece si se mixeaza

De reținut

Pentru a evita incalzirea cremei ganache ( pentru umplutura si decor) , pregatiti crema conform gramajului. Spalam capsunile , indepartam coditele si le taiem cubulete. Le stropim cu zeama de lamaie si le amestecam usor. Tava in care am copt pandispanul se tapeteaza cu hartie de copt. Asezam pandispanul si adaugam capsunile. 50 gr Crema Ganache (calduta ) se pune intr-un cornet de hartie si prin miscari circulare o adaugam pe toata suprafata. Turnam crema diplomat pe toata suprafata prajiturii. Se niveleaza suprafata prajiturii cu o spatula, apoi se introduce la rece pentru 2 ore. Dupa ce prajitura a stat 2 ore la rece , punem restul de crema ganache (calduta ) intr-un cornet si decoram toata suprafata prajiturii. Se introduce din nou la rece si se lasa minim 1 ora. De preferat sa o lasati peste noapte. Se portioneaza ( treceti cutitul prin apa fierbinte si il stergeti cu un servet) si se pastreaza la rece pana in momentul servirii.